Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněný pečený králík:
1 králík
| 2 lžíce oleje
| 1 cibule
| několik kuliček nového koření a pepře
| bobkový list, sůl
| 1 dl sladké smetany
| 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Kořeněný pečený králík:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a celé koření. Tuto směs rozložíme na dno pekáče, vložíme osoleného králíka, podlijeme ho horkou vodou a pečeme. Během pečení maso obracíme a přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkkého králíka vyjmeme, vypečenou šťávu vlijeme do kastrůlku, přidáme smetanu rozšlehanou s moukou a povaříme. Mezitím maso pokrájíme na porce. Zahuštěnou šťávu přecedíme, nalijeme na maso a ještě krátce zapečeme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo rýží.
Fotky receptu Kořeněný pečený králík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!