Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořenová omáčka:
kousek mrkve, petržele, celeru, pastyňáku, červené řepy, dýně nebo cukety, cibule
| dle chuti: mleté nové koření, koriandr, celý bobkový list, tymián
| 1 plátek másla nebo trochu oleje
| dle chuti: citron
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Kořenová omáčka:
Cibuli nakrájíme na hrubá kolečka, trošku osmahneme, přidáme sůl, koření, na kousky nakrájenou zeleninu. Opět trochu osmahneme a vaříme do měkka. Vyděláme bobkový list a vše umixujeme s přidámím tuku do hladka. Dochutíme citronem. Množství vody se během vaření snažíme odhadnout. Namísto citronu můžeme vmíchat zakysanou smetanu.
Fotky receptu Kořenová omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!