Použité suroviny receptu Koruna z vepřových žebírek:
1 - 1,5 kg vepřových žebírek
| mletý černý pepř
| sůl
| stroužek česneku
| koření na gyros
Postup přípravy receptu Koruna z vepřových žebírek:
Omytá žebírka osušíme, osolíme a opepříme. Zavineme a obtočíme nití do korunky. Potřeme gyrosovým kořením a dovnitř vložíme česnek. Syrová žebírka necháme v chladu minimálně 2 hodiny. Poté je vložíme do zapékací mísy a kolem korunky vykládáme očištěné a nakrájené brambory, brokolici apod. Takto připravená žebírka přikryjeme alobalem a necháme péct cca 1 až 1,5 hodiny. Poté alobal sundáme, posypeme strouhaným tvrdým sýrem a necháme žebírka upéct do zlatova.
Fotky receptu Koruna z vepřových žebírek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!