Postup přípravy receptu Kotleta v hořčičné omáčce:
Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a dochutíme špetkou cukru. Pak je podlijeme 50 ml vývaru a přiklopené 7 minut podusíme. Osolíme a opepříme. Uzenou kotletu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, případně ji od kosti trochu nařízneme, aby se nekroutila, a pak ji z obou stran 4 minuty opékáme na oleji dozlatova, až je měkká. Vyjmeme a uložíme ji na teplé místo. Do vypečené šťávy přilijeme zbývající vývar, necháme jej přejít varem a pak vmícháme hořčici, smetanu. Vše osolíme a podle chuti opepříme. Bramborovou kaši připravíme podle návodu na obalu. Petrželku omyjeme, necháme okapat, nasekáme ji a kaši jí posypeme. Kaši podáváme jako přílohu k uzené kotletě s dušenou kedlubnou v hořčičné omáčce.