Použité suroviny receptu Kotlety plněné slaninou a ovocem:
50 g anglické slaniny
| 4 vypeckované sušené švestky
| 1 malé jablko
| 4 vepřové kotlety
| sůl
| pepř
| 1 hlávku salátu
| 150 g kyselé smetany
| 2 lžíce citronové šťávy
| špetku cukru
| 1 středně velkou cibuli
| petrželku na zdobení
| párátka nebo tenké jehly na špízy
Postup přípravy receptu Kotlety plněné slaninou a ovocem:
Slaninu nakrájet na kostičky a na pánvi ji opéct dokřupava. Sušené švestky pokrájet na drobné kousky. Oloupat jablko a nastrouhat je nahrubo. Slaninu, švestky i jablko smíchat dohromady. Do každé kotlety naříznout kapsu, naplnit ji připravenou směsí a uzavřít párátky nebo jehlami. Pro pikantnější kotlety vymazat kapsu krenexem nebo hořčicí. V pánvi zahřát olej a kotlety na něm po každé straně 6-7 minut opékat. Osolit a opepřit.
Salát očistit, oprat a roztrhat na kousky. Na marinádu smíchat kyselou smetanu s citronovou šťávou, podle chuti přidat sůl, pepř a cukr, nalít na salát a lehce promíchat.
Oloupanou cibuli nakrájet na kostičky a spolu s kotletami krátce podusit. Plněné kotlety na talíři ozdobit petrželkou a podávat s mísou salátu.
Fotky receptu Kotlety plněné slaninou a ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!