Postup přípravy receptu Kotlety se žampióny v alobalu:
Cibuli pokrájíme nadrobno, zpěníme v pánvi na 2 lžících másla, přidáme jemně pokrájené žampióny, podusíme doměkka, vmícháme drobně rozsekanou petrželku, osolíme a necháme vychladnout.
Na zbývající větší části másla upečeme kotlety. Máslo necháme na pánvi dobře rozehřát, vložíme osolené, opepřené, česnekem a kmínem potřené a po jedné straně pomoučené kotlety a pečeme na každé straně asi 6 minut. Pak je vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. Na připravené fólie alobalu klademe nejdříve plátek šunky, pak kotletu, na ni žampiónovou směs a ukončíme plátkem šunky. Dobře zabalíme a dáme asi na 10 minut zapéci pod gril, na rošt nebo do trouby.
Příloha: vařené brambory