Použité suroviny receptu Krab se žampiónovou omáčkou:
250 g krabího masa (nebo krabích tyčinek-surimi)
| 100 g žampionů
| 100 g tvrdého strouhaného sýra
| 50 g másla
| 5 lžic bílého vermutu
| 2 lžíce mouky
| 2 velké lžíce zelené sekané petrželky
| 1 malá cibulka nebo zelený pórek
| 1 šálek smetany
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Krab se žampiónovou omáčkou:
1. Na másle zpěníme na plátky nakrájené žampiony, nasekanou zelenou petrželku, cibulku nebo pórek.
2. Přidáme mouku, mírně ji osmahneme za stálého míchání a vše zalijeme smetanou.
3. Přidáme strouhaný sýr a mícháme až se rozpustí.
4. Ochutíme vermutem, opepříme, osolíme.
5. Opatrně vmícháme krabí maso rozkrájené na kousky a necháme 8 až 10 minut prohřát.
6. Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.
Fotky receptu Krab se žampiónovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!