Postup přípravy receptu Krakonošovo tajemství:
Cibuli, slaninu nakrájím na kostičky a na trošce oleje nechám zesklovatět, pak přidám na kostky nakrájenou plec, osmahnu, přidám sůl, pepř, hořčici, masox, zamíchám, zaliju vodou a dusím do změknutí. Mezitím na malé kostičky nakrájím párky (dietní, pikantní, jaké má kdo rád), okurky. Já na půl kila masa dávám 2-3 párky, okurky. Rozmíchám ve větší misce zakysanou smetanu, mléko, mouku, ať je to hustší. Když je maso měkké, přidám párky, okurky, povařím a pak za stálého míchání vleju zakysanou smetanu s moukou. Povařím, pokud je to řídké(má to mít omáčkovou hustotu), tak udělám ještě z mouky a mléka "zaklechtku" a přidám to tam. Podáváme s knedlíkem, ale výborné jsou k tomu vařené brambory.