Použité suroviny receptu Králičí balíčky se švestkami:
1 menší králík
| sůl
| 100 g anglické slaniny
| 500 ml červeného vína
| 2 lžíce octa
| 1 lžíce celého pepře
| 4 bobkové listy
| 5 snítek tymiánu
| 200 g sušených švestek
| 3 lžíce oleje
| 1 cibuli
| 2 lžíce šípkové marmelády
| 1 lžíci hladké mouky
Postup přípravy receptu Králičí balíčky se švestkami:
Králíka vykostíme, maso rozdělíme na menší kousky a osolíme. Každý kousek masa zabalíme do plátku slaniny a vložíme do misky. Balíčky zalijeme vínem a octem. Přidáme veškeré koření i sušené švestky a králíka necháme přes noc marinovat v chladu.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm králičí kosti. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vložíme marinované králičí balíčky a ze všech stran opečeme.
Maso přendáme do pekáčku. Přidáme k němu marinované švestky a podlijeme polovinou marinády. Dusíme v troubě při 190 °C 40 minut.
Kosti a cibuli v pánvi zalijeme zbytkem marinády a vaříme, dokud se nevypaří téměř všechna tekutina. Do výpeku vmícháme marmeládu. Vše zaprášíme moukou, rozředíme vodou a 15 minut povaříme. Přecedíme ji na téměř měkké králičí balíčky, které dopečeme doměkka. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Králičí balíčky se švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!