Použité suroviny receptu Králičí filety na zelenině:
450 g filet z králíka
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 menší pórek
| 1 mladá cibulka s natí
| 2 zelené papriky
| 1/4 celeru
| 1 kedlubna
| sůl, pepř
| 100 ml vody
| 2 lžičky solamylu
| 1 lžíce sójové omáčky
| 1 malý kousek zázvoru
| 1 svazek pažitky
| 1 rajče
| trocha libečku na ozdobu
Postup přípravy receptu Králičí filety na zelenině:
Filety nakrájíme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Pórek a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, papriky, celer a kedlubnu na proužky.
Zeleninu přidáme k masu osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Během dušení přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali solamyl.
Ke konci dušení přidáme najemno nastrouhaný kousek zázvoru a přidáme lžíci sójové omáčky. Hotový pokrm posypeme pažitkou. Podáváme s rýží. Zdobíme rajčetem a libečkem.
Fotky receptu Králičí filety na zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!