1 ks králičí předek
| 70 gr kořenové zeleniny
| 100 gr másla
| 60 gr hladké mouky
| 1 ks citron
| muškátový květ
| 1 ks menší květák
| sůl
Postup přípravy receptu Králičí maso s květákem:
Předek králíka omyjeme, osušíme a nasekáme na porce, které dáme vařit do osolené vody společně se zeleninou nakrájenou na kousky.
Vaříme tak dlouho až bude maso měkké. Pak jej vyjmeme a vývar přecedíme. Uděláme jíšku: Na pánev dáme máslo, rozpustíme jej a přidáváme mouku, kterou posléze zalijeme vývarem a dobře provaříme. Ochutíme ji muškátovým květem, nastrouhanou citronovou kůrou a přisolíme dle potřeby. Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme do měkka ve slané vodě.
Měkké maso z králíka a růžičky z květáku přeléváme omáčkou zjemněnou máslem. Králičí maso s květákem podáváme s rýži .
Fotky receptu Králičí maso s květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!