Použité suroviny receptu Králičí maso s vlašskými ořechy:
500 g králíka
| 30 dkg vlašských ořechů ( které opražíme na oleji)
| 1/2 čerstvého pórku
| 1/2 lžičky Podravky (nebo Vegety)
| 1/4 lžičky drceného kmínu
| 1/4 lžičky soli
| 3 lžíce olivového oleje (může být i slunečnicový) na smažení
| 1 ks vejce
| 1 lžička Solamylu
| 1 lžíce studené vody (na rozředění směsi na obalení masa)
Postup přípravy receptu Králičí maso s vlašskými ořechy:
Králíka vykostíme a maso nakrájíme na silnější nudličky, které v míse smícháme s vejcem, vodou a Solamylem. Maso v této směsi obalíme a po té vložíme na rozpálenou pánev (na které je slunečnicový olej nebo olivový olej) a zprudka opékáme. Při pečení maso neustále mícháme, aby se nudličky nespojily a zůstaly odděleny od sebe. Asi po 3 minutách opékání na oleji, k masu přidáme na drobné kostičky nakrájený pórek a koření a vlašské ořechy (které můžeme nechat vcelku, rozpůlit či nadrtit). Hotové jídlo podáváme s rýží na kari.
Fotky receptu Králičí maso s vlašskými ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!