Postup přípravy receptu Králičí stehna se šípkovou omáčkou:
Maso vložíme do hlubší nádoby a zalijeme červeným vínem. Přikryjeme a necháme v chladu několik hodin odležet. Během marinování maso otočíme. Pak jej osušíme a zprudka opečeme v kastrolu na rozehřátém oleji, aby se zatáhlo. Maso dáme stranou a ve výpeku osmahneme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celé koření, tymián, kousek citrónové kůry a vše opečeme dorůžova. Vmícháme protlak, šípkovou zavařeninu, vložíme opečené maso, dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka a podle potřeby maso otáčíme a podléváme. Měkké maso vyndáme stranou a omáčku zahustíme světlou jíškou z másla a hladké mouky, rozředíme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu mleté skořice, lžíci cukru, dobře promícháme a vaříme, dokud omáčka opět nezhoustne, nakonec ji přecedíme. Do omáčky přidáme nakonec dokřupava opečenou slaninu, dochutíme solí, cukrem, citrónovou šťávou a necháme projít varem.