Postup přípravy receptu Králík gratinovaný na zeleném pepři:
1. Hořčici, pepř, sůl umícháme na pastu, natřeme všechny porce masa ze všech stran a necháme 1 hodinu marinovat v ledničce.
2. Na pánvi rozehřejeme olej a porce masa opečeme řádně ze všech stran. Zalijeme bílým vínem a 45 minut mírně dusíme.
3. Maso dáme stranou, na šťávě podusíme do sklovata šalotku, přidáme za stálého míchání kysanou smetanu a zelený pepř, necháme přejít varem, odstavíme.
4. Maso dáme do zapékací formy, zalijeme hotovou omáčkou a gratinujeme při 220 stupních/v předehřáté troubě / asi 15 Minut.
5. Podáváme se suchou rýží, těstovinami ale i s knedlíkem, nebo vařenými brambory. Ze zeleniny můžeme servírovat i špenát.