Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 42 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík pečený se zeleninou:
6 porcí zadní díl králík, plecko, hřbet
| sůl, pepř
| 3 zrnka nové koření
| 3 zrnka pepř
| 1 ks bobkový list
| 10 dkg anglická slanina
| 3 lžíce olej
| 15 dkg kořenová zelenina
| 1 ks cibule
| 1 lžíce hladká mouka
| 0,5 dcl vývar na podlití
| vývar na podlití
Postup přípravy receptu Králík pečený se zeleninou:
Odblaněné, dobře očištěné a omyté porce králíka osolíme, opepříme a obalíme plátky anglické slaniny. Naskládáme je do studené nádoby, zasypeme nakrájenou cibulí a zeleninou a pokapeme olejem. Přidáme koření, víno a přikryjeme poklicí. V chladnu necháme proležet několik hodin. Potom králíka dusíme v troubě při teplotě 140-180 C asi 30 minut. Po této době sundáme poklici a poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme a zeleninu propasírujeme. Zaprášíme trochou mouky, mírně podlijeme a krátce povaříme. Do hotové omáčky dáme porce masa.
Přílohy: brmaborové knedlíky, jemné bramborové knedlíky, vařené brambory, chléb
Fotky receptu Králík pečený se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!