| Vložil: |  admin |  
    | Porcí: | 6 |  
    | Doba přípravy: |  100 min |  
    | Hodnocení: |  
          
  |  
    | Počet hodnocení: |  42  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Králík pečený se zeleninou:
6 porcí zadní díl králík, plecko, hřbet
 |  sůl, pepř
 | 3 zrnka nové koření
 | 3 zrnka pepř
 | 1 ks bobkový list
 | 10 dkg anglická slanina
 | 3 lžíce olej
 | 15 dkg kořenová zelenina
 | 1 ks cibule
 | 1 lžíce hladká mouka
 | 0,5 dcl vývar na podlití
 |  vývar na podlití
Postup přípravy receptu Králík pečený se zeleninou:
Odblaněné, dobře očištěné a omyté porce králíka osolíme, opepříme a obalíme plátky anglické slaniny. Naskládáme je do studené nádoby, zasypeme nakrájenou cibulí a zeleninou a pokapeme olejem. Přidáme koření, víno a přikryjeme poklicí. V chladnu necháme proležet několik hodin. Potom králíka dusíme v troubě při teplotě 140-180 C asi 30 minut. Po této době sundáme poklici a poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme a zeleninu propasírujeme. Zaprášíme trochou mouky, mírně podlijeme a krátce povaříme. Do hotové omáčky dáme porce masa. 
Přílohy: brmaborové knedlíky, jemné bramborové knedlíky, vařené brambory, chléb
 
Fotky receptu Králík pečený se zeleninou: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!