Použité suroviny receptu Králík s dýní na hořčici:
500 g králičího masa
| sůl
| olivový olej
| 1 cibule
| 1 mrkev
| 1 řapík celeru
| 600 g dužiny z dýně
| 2 lžíce dijonské hořčice
| 150 ml bílého vína
| 1 lžíce hladké mouky
| 150 ml smetany ke šlehání
| mletý černý pepř
| hrst nasekané celerové nati
Postup přípravy receptu Králík s dýní na hořčici:
Maso nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Osolíme ho, zakapeme olejem, promícháme a dáme do ledničky.
Dýni pokrájíme na větší kostky a uložíme ji do chladničky. Cibuli nasekáme nadrobno, očistěnou mrkev a celer pokrájíme na malé kostičky.
V kastrolu rozehřejeme asi 3 lžíce oleje a zprudka na něm orestujeme maso. Vyjmeme ho a ve výpeku osmahneme cibuli s mrkví a celerem. Vmícháme hořčici a do kastrolu vrátíme maso. Vše zalijeme bílým vínem a mícháme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Pak maso podlijeme vodou, přiklopíme a zvolna dusíme.
Když je maso téměr měkké, přidáme do kastrolu pokrájenou dýni a vše dovaříme doměkka. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Omáčku dochutíme solí a pepřem a ještě 5 minut povaříme. Přidáme nasekanou celerovou nať.
Fotky receptu Králík s dýní na hořčici:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!