Použité suroviny receptu Králík s knedlíky a se zelím:
600 g masa z králíka
| 1 cibule
| 1 česnek
| Zelí:
| 1 hlávka zelí
| 1 cibule
| kmín
| ocet
| sůl
| Knedlíky:
| 400 g hrubé pšeničné mouky
| 1/3 l mléka
| 120 g veky
| 1/2 vejce
| prášek do pečiva
| dle chuti sůl
| špetka hladké mouky
Postup přípravy receptu Králík s knedlíky a se zelím:
Na rozpálenou pánev rozložíme rozporcovaného králíka, posypeme kmínem, česnekem a cibulí nakrájenou na kolečka a přikryjeme pokličkou. Na mísu postavíme malou mísu se zelím. Po změknutí masa (asi po 1 hodině) dáme na pánev kroužek se struhadlem a uvaříme knedlíky v páře nad králíkem. Nad knedlík opět postavíme zelí. Králíka dopečeme v troubě do červena (asi 10 minut). Pokrm je hotový za 1,5 hodiny, pod králíkem ještě zbyde dostatek šťávy na omaštění knedlíků.