Použité suroviny receptu Králík s ořechovou omáčkou:
1 naporcovaný králík
| 100 g másla
| 3 lžíce rostlinného oleje
| 1 střední cibule nakrájená
| 1 lžíce másla rozetřeného s 1 lžící hladké mouky
| hrst mletých vlašských ořechů
| šťáva z 1/2 citrónu
| 1 žloutek rozmíchaný s 200 ml smetany
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Králík s ořechovou omáčkou:
Cibuli opékejte asi 3 minuty v silnostěnném kastrolu na směsi másla a oleje. Přidejte porce masa a opečte je ze všech stran. Pak porce opečeného králíka posolte, kastrol přikryjte poklicí a duste maso asi půl hodiny (doba dušení závisí na stáří masa).
Z másla rozetřeného s moukou vypracujte kuličku a dejte ji na chvilku do lednice. Vyjměte maso z kastrolu a uchovejte v teple. Do šťávy vložte kuličku z másla a mouky a nechte ji přejít varem. Stáhněte plamen, omáčku přelijte přes cedník a zahustěte mletými vlašskými ořechy. Zakápněte směs citrónovou šťávou, ještě omáčku krátce povařte a nakonec ji zjemněte žloutkem rozmíchaným se smetanou. Promíchejte, dosolte a prohřejte.
Fotky receptu Králík s ořechovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!