1 kg králičího masa
| 40 g másla
| 1 lžíce oleje
| 3 šalotky
| dle chuti: zelená petrželka
| 1 lžíce mouky
| 1 sklenka bílého vína
| 300 g hub
| 2 lžíce rajského protlaku
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Králík v houbičkách:
Králíka nakrájíme na větší kousky, které osmažíme na oleji a másle, posypeme nasekanou šalotkou a petrželkou a necháme na ohni až šalotka změkne. Pak proprášíme vše moukou a vlijeme víno. Pečlivě promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pak dusíme pod pokličkou necelou hodinu. Pak přidáme oloupané a nakrájené houby a vmícháme rajský protlak rozmíchaný s trochou vody. Pak ještě dodusíme 20 min.
Fotky receptu Králík v houbičkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!