Postup přípravy receptu Králík ve svíčkové omáčce:
Králíka omyjeme, naporcujeme, osolíme a prošpikujeme kousky špeku. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Do mísy vložíme polovinu nakrájené zeleniny, bobkové listy, nové koření, celý pepř, porce králíka, na něj druhou polovinu nakrájené zeleniny a přelijeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme alobalem a necháme v lednici do druhého dne rozležet. Druhý den rozehřejeme v pekáčku máslo a přidáme vše co máme naložené - porce králíka, zeleninu i s kořením, podlijeme horkou vodou, přiklopíme a dáme péct do rozpálené trouby na 1 a 1/2 hodiny. Měkké maso vyjmeme, dáme pryč všechno koření a rozvařenou zeleninu rozmixujeme. Vzniklou omáčku prohřejeme, přidáme smetanu na vaření a dochutíme solí, plnotučnou hořčicí a citronem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Králík ve svíčkové omáčce:
Fotky vložil: evabel,Marci7,BADAČA,Vikitorie,Nandiči