180 g krupicového cukru
| 180 g mandlí
| 3 celá vejce
| 6 ks žloutků
| 4 ks bílky
| 1 ks citron
| 80 g kandované citronové kůry
| 80 g čokolády na vaření
| 100 g strouhanky z bílého pečiva
| 4 lžíce rumu
| tuk a strouhanka do formy
| 200 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Královský dort gödöllö:
Celá vejce vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny, bílky s citronovou šťávou na pevný sníh. Strouhanku přelijeme rumem a spolu se sněhem lehce promícháme se žloutkovou pěnou. Nakonec přidáme kandovanou kůru, nastrouhané mandle i čokoládu. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 50 minut. Po upečení necháme vychladnout a poté vyklopíme. Královský dort po povrchu i po stranách pomažeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme v chladu ztuhnout.
Fotky receptu Královský dort gödöllö:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!