Použité suroviny receptu Křehké dortíčky s tvarohem:
120 g moučkového cukru
| 130 g polohrubé mouky
| 40 g škrobové moučky
| 3 ks vajec
| 1 ks vanilkového cukru
| 3 lžíce teplé vody
| na špičku nože kypřicí prášek
| 1 špetka soli
| dle potřeby: pečicí papír
| Krém:
| 400 g měkkého tvarohu
| 120 g cukru
| 8 g želatiny
| 200 ml smetany ke šlehání
| 4 lžíce citrónové šťávy
| Zdobení:
| dle potřeby: malá marcipánová vajíčka
| 1 lžička másla na opražení drobečků
Postup přípravy receptu Křehké dortíčky s tvarohem:
Žloutky ušleháme se 3 lžícemi teplé vody a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, sůl a za postupného přisypávání polohrubé mouky smíchané se škrobovou moučkou a kypřicím práškem opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 170 °C dorůžova. Ještě teplou placku překlopíme na pocukrovanou utěrku a opatrně z ní stáhneme papír. Rozšleháme tvaroh s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Vodu slijeme, zbylou želatinu opatrně vymačkáme a rozpustíme v misce nad párou nebo v mikrovlnné troubě. Smetanu ušleháme do tuha. Do vyšlehaného tvarohu přidáme nejdříve želatinu, a když začne krém tuhnout, vmícháme zvolna šlehačku. Z upečeného plátu těsta vykrojíme 16 koleček o průměru 6-7 cm. Zbytek korpusu nastrouháme a opražíme na másle dozlatova. Polovinu koleček potřeme krémem a přiklopíme zbylými kolečky. Dortíčky potřeme po obvodu krémem a obalíme opraženými drobečky. Zbylý krém nastříkáme kolem okraje dortíků, které nakonec ozdobíme marcipánovými vajíčky (ta můžeme nahradit jinými vhodnými bonbony).
Fotky receptu Křehké dortíčky s tvarohem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!