Postup přípravy receptu Křehké višňové plundry:
Plundrové těsto:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, posypeme troškou cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme 500 g prosáté mouky. Přidáme 50 g změklého másla, vejce, sůl, cukr a přilijeme kvásek. Vypracujeme těsto, které uložíme na 3 hodiny do chladničky. Smísíme zbývající mouku s máslem a tučné těsto vytvarujeme do bloku asi 10x12 cm. Těsto s droždím ještě jednou promícháme a vyválíme do placky (asi 25x30 cm). Do středu dáme tučné máslové těsto, potřeme je troškou vody a zabalíme plátem kynutého těsta. Těsto vyválíme do placky (25x35 cm) a natřikrát překlopíme. Uložíme je na 20 minut do chladničky. Celý proces, včetně chlazení, opakujeme ještě dvakrát. Těsto vyjmeme z chladničky a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Vyválíme je do placky a nakrájíme na čtverce 13x13 cm veliké. Ze zbytku těsta vykrájíme proužky asi 1 cm silné.
Náplň:
Slijeme višně a necháme je okapat. Marcipán smísíme spolu s vejcem a vmícháme tvaroh utřený s cukrem. Troubu rozpálíme na 175 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečicím papírem. Na každý čtverec těsta dáme po 2 lžících tvarohu a na něj několik višní. Překlopíme okraje a lehce je přitiskneme, aby se při pečení nerozevřely. Navrch položíme proužky těsta.
Dokončení:
Plundry vyrovnáme na plech a pečeme dozlatova asi 20 minut. Necháme je vychladnout, potom vydatně posypeme moučkovým cukrem a vyrovonáme na podnos.