Postup přípravy receptu Křehký citronový koláč:
Křehké těsto rychle zpracujeme z mouky, soli, 17 dkg másla, 2 lžic cukru, 1 lžičky citronové kůry, 3 lžic citronové šťáva a dle potřeby trocha vody. Vyválíme na pomoučeném válu, vložíme do vymazané a vysypané formy, kraje vymáčkneme do výše asi 3 cm a korpus upečeme do světle zlatova. Promícháme 2 lžice cukru, strouhánku a kardamon, korpus tím posypeme. V horké vodní lázni mícháme 15 dkg cukru se 6 lžicemi citronové šťávy, 6 žloutky a 10 dkg másla, dokud krém nezhoustne. Dáme krém asi na 15 minut mrazit, pak jej rozetřeme na dort. Ušleháme z bílků sníh, přidáme několik kapek citronové šťávy, přisypeme 20 dkg cukru, vše znovu zašleháme. Sníh dáme na dort a dáme zapéct asi na 15 minut, dokud špičky sněhu nezhnědnou.