Postup přípravy receptu Křehký citronový moučník:
Prosátou mouku smícháme s moučkovým cukrem, žloutky, máslem a vanilkovým cukrem. Rychle vypracujeme hladké těsto. 23 cm koláčovou formu vymažeme máslem. Těsto vyválíme a přeložíme do formy. Formu vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby na 180°C. Zatím co se korpus peče, máslo rozpustíme, cukr, vejce, citronovou kůru a štávu vyšleháme /asi 2 minuty/, nakonec přidáme mírně vychlazené máslo. Když je těsto slabě růžové, korpus vyjmeme a nalijeme do něj náplň. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 10-15 minut, dokud náplň zcela neztuhne. Moučník krájíme až vychlazený, můžeme ho podávat pokapaný džemem z černého rybízu nebo borůvek a s kopečkem šlehačky. Je velmi osvěžující a lahodný.
Fotky receptu Křehký citronový moučník:
Fotky vložil: uschi3,Thais,damami,ivanao