Postup přípravy receptu Křehký dýňový koláč s nektarinkami:
Z mouky, cukru, másla, žloutku a 1 vejce vypracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme na hodinu do lednice. Vymažeme koláčovou formu. Kousky dýně necháme okapat. Nektarinky spaříme vroucí vodou, sloupneme a nakrájíme na kostky,ty rozmixujeme. Z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím formu. U zbývajících vajec oddělíme žloutky. Z bílků ušleháme sníh. Ze žloutků hnědého cukru, smetany, kešu oříšků a koření ušleháme krém. Přimícháme rozmixovanou dýni a škrobovou moučku. Do krému vmícháme sníh. Koláč naplníme hmotou a dáme do trouby, pečeme 50 min. při 200 C. nakonec koláč ozdobíme vlašskými ořechy a pocukrujeme.