Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
![4.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Křehký makový závin bez vajec:
400 g polohrubé mouky
| 150 g másla
| 1 balíček sušeného droždí
| 50 ml mléka
| 100 ml smetany
| 1 špetka soli
| Maková náplň:
| 150 g cukru
| 200 ml mléka
| 200 g mletého máku
| 100 g rozkrájených sušených švestek
| 2 oloupaná a nastrouhaná jablka
| polévkových lžic višňové marmelády
| dle chuti: citronová kůra
Postup přípravy receptu Křehký makový závin bez vajec:
Z droždí, vlahého mléka, špetky cukru a mouky vytvořte kvásek, dejte vykynout na teplé místo.
Do mísy vložte ostatní ingredience, přidejte vykynutý kvásek a vše dobře zpracujte v tuhé těsto. Nechte 30 minut odpočinout.
Mezi tím si uvařte makovou náplň.
Svařte cukr s mlékem a mletým mákem. Uvařený mák smíchejte s rozkrájenými sušenými švestkami, nastrouhanými jablíčky, višňovou marmeládou a citronovou kůrou.
Odpočinuté těsto rozdělte na dva díly. Každý díl rozválejte na obdélník a naplňte náplní. Stočte a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
Potřete žloutkem, propícheje špejlí a pečte ve středně vyhřáté troubě.
Fotky receptu Křehký makový závin bez vajec:
Fotky vložil: Natural,piskotik,Torta,bobalka,lemurka