300 g změklého másla + ještě trochu na vymazání formy
| 100 g moučkového cukru + 1 lžíci na poprášení
| 350 g hladké mouky
| 50 g rýžové moučky (lze nahradit škrobovou moučkou nebo hladkou moukou)
| špetka soli
Postup přípravy receptu Křehký máslový koláč:
Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Kulatou formu o průměru 24 cm vymažte máslem. Máslo s cukrem utřete tak, aby vznikla hladká a nadýchaná směs. Prosijte do ní hladkou mouku se solí i rýžovou moučku a prsty vypracujte hladké těsto.
Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy a uhlaďte lžící. Ostrým nožem naznačte mřížky; pak těsto propíchejte vidličkou a poprašte zbytkem cukru.
Pečte 40–45 minut, dokud koláč není lehce nazlátlý. Vyklopte ho z formy, počkejte, až úplně vychladne, a potom ho nakrájejte na kostky.
Fotky receptu Křehký máslový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!