Vložil: | ČLOVÍČEK |
Porcí: | 7 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 93 |
|
|
Použité suroviny receptu Křehký žitno-kukuřičný chléb z domácí pekárny:
280 ml vody
| 500 g mouky
| 2 lžičky soli
| 1 lžička kmínu
| 10 lžic oleje
| 2 lžičky sezamu, lnu, dle chuti
| 2 lžičky kvasnic
Postup přípravy receptu Křehký žitno-kukuřičný chléb z domácí pekárny:
Do pekárny dáme nejprve vodu a olej, poté nasypeme semínka sezamu, slunečnice či lnu, přidáme mouku (dá se namíchat půl na půl či použít přímo žitnou směs na chleba, ve které jsou už přímo kvasnice - chleba nám tak krásně vykyne). Přidáme sůl, kmín a kvasnice, pokud již vše není ve směsi na chleba. Zapneme program na smíšený chleba a nebo rychlý, který po umíchání vypneme a zapneme program pečení na 2 minuty a za 15 minut opět na 2 minuty pečení a necháme v zavřené pekárně chleba vykynout. Po vykynutí chlebe pečeme 1 hodinu.
Fotky receptu Křehký žitno-kukuřičný chléb z domácí pekárny:
Fotky vložil: ČLOVÍČEK,meluzína,hlouskova