Mléko dáme vařit s vanilkovým cukrem a mletými mandlemi (krém může být i bez mandlí). Z bílku ušleháme tuhý sníh a všleháme do něj lžíci moučkového cukru. Ze sněhu vykrajujeme lžičkou malé nočky, které vždy jen po několika kusech povaříme ve vřelém mléku nejprve z jedné strany, a pak z druhé strany. Vytáhneme je a necháme vychladnout. V troše mléka mléka rozkvedeláme 2 lžíce moučkového cukru, maizenu nebo pudinkový prášek a žloutky, vlijeme do vřelého mléka, ve kterém jsme vařili nočky. Ta stálého kvedlání uvaříme na mírném ohni nebo nad párou krém. Pak ho odstraníme a mícháme do vychladnutí (nádobu můžeme postavit do studené vody, aby krém rychleji vychladl). Vylijeme ho do mísy a ozdobíme nočky.
Fotky receptu Krém Rusalka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!