300 g čerstvých malin
| 50 g cukrové polevy
| 300 ml žervé, plus něco na ozdobu
| 1/2 lžičky vanilkové esence
| 2 vaječné bílky
| maliny a lístky máty na ozdobení
Postup přípravy receptu Krém z malin:
1) Dejte maliny a cukrovou polevu do mixéru a mixujte, dokud se neutvoří jemná kaše. Nemáte-li mixér, maliny propasírujte.
2) Uschovejte si 4 lžíce žervé na ozdobu
3) Zbývající žervé dejte společně s vanilkovou esencí do misky a smíchejte s malinovým pyré.
4) V jiné misce vyšlehejte z bílků pevný sníh. Opatrně jej pak vmíchávejte do malinové směsi, až je směs jednolitá.
5) Rozdělte malinový krém do servírovacích talířků a nechte nejméně 1 hodinu vychladit. Ozdobte uschovaným žervé, malinami a lístky máty a podávejte.
Fotky receptu Krém z malin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!