Vložil: | klaudie123 |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Krémová jahodová bomba:
jahodová marmeláda
| jahody
| 1 ks ztuhovač do jogurtových a tvarohových dortů
| 0,5 kelímku zakysaná smetana
| 375 g tvaroh ve vaničce
| 1 ks vanilkový cukr-náplň
| 1 ks vanilkový cukr-těsto
| 3 ks vejce
| 80 g cukr krupice
| 100 g hladká mouka
Postup přípravy receptu Krémová jahodová bomba:
Vejce ušleháme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do pěny, pak zlehka vmícháme prosátou mouku. Plech vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj těsto. Těsto pečeme na 200 °C asi 8 minut. Necháme trochu zchladnout a pak na utěrce smotáme.
Tvaroh vymícháme se smetanou dohladka, přidáme ztužovač do jogurtových či tvarohových dortů (připravíme podle návodu na sáčku), cukr a nakonec vmícháme kousky jahod.
Roládu rozmotáme, potřeme jahodovou marmeládou a opět smotáme. Roládu krájíme na kolečka, jimiž vyložíme kulatou mísu, čímž nám vznikne polokoule, kterou naplníme tvarohovou směsí. Vršek opět poklademe plátky rolády. Celou jahodovou bombu shora něčím zatížíme a necháme vychladit v lednici.
Hotovou jahodovou bombu vyklopíme, nakrájíme a můžeme podávat.
Fotky receptu Krémová jahodová bomba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!