Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krémová polévka z kuřecích jater:
100 g kuřecích jater
| malý květák
| 1 l vody
| 50 g másla
| 40 g hladké mouky
| 200 ml smetany
| muškátový květ
| petrželka
| Solčanka
Postup přípravy receptu Krémová polévka z kuřecích jater:
Kuřecí játra omyjeme a spolu s květákem uvaříme v osolené vodě doměkka. Po 15 minutách vaření odebereme z květáku několik ještě ne zcela měkkých růžiček a dáme stranou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prohřátým vývarem z jater a květáku, ochutíme muškátovým květem. Do polévky prolisujeme měkká játra a zbylý květák, vrátíme do ní odebrané růžičky květáku a přilijeme smetanu. Ochutíme Solčankou a posekanou petrželkou.
Fotky receptu Krémová polévka z kuřecích jater:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!