Opraný a obraný rybíz vložíme do misky a zasypeme hrstí moučkového cukru.
Žloutky vymícháme s vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Pak zlehka vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme mléko. Toto těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Na těsto rovnoměrně naskládáme rybíz a připravené těsto s rybízem vložíme do středně vyhřáté trouby. Koláč pečeme dorůžova. Z bílků, cukru a citronové šťávy vyšleháme sníh. Pěnu natřeme na předpečený koláč. Koláč opět vložíme do trouby na 5 minut, ale zapneme jen horní část trouby. Potom troubu vypneme a vrch koláče necháme asi 7 minut dosušit, až je povrch zlatavý.
Upečený koláč necháme vychladnout.
Fotky receptu Krémový koláč s rybízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!