Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 08.10. 2024
Dnes má svátek Věra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krémový medovník

fotka Krémový medovník
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Krémový medovník :

1 hrnek cukru  |  sůl  | 2 ks vejce  | 1 lžička prášek do pečiva  | 2,5 hrnku hladká mouka  | 150 g tuk na pečení  | 3 lžíce med (tekutý!)  | 1,5 balíčku máslo (krém)  | 1 plechovka salko (krém)

Postup přípravy receptu Krémový medovník :

Příprava těsta:
Margarín, cukr a med zahříváme na vodní lázni, nebo na mírném ohni (lázeň je delší). Nepřestáváme míchat, dokud nejsou suroviny horké a postupně přidáváme vše ostatní - vejce, špetku soli, sodu a prosátou hladkou mouku. Poté sejmeme z ohně a těsto pořádně zpracujeme. Necháme chvíli odležet a rozvalujeme na co nejtenčí pláty (asi 1,5 cm) a každý upečeme v troubě. Plátky by měly být světle zlatavé. Ještě za tepla ořežeme okraje (jsou suché a kazily by chuť celého medovníku). A připravíme si krém. Ořezané okraje budeme potřebovat!

Příprava krému:
Máslo vyšleháme s plechovkou slazeného mléka, kterou si den před uvaříme asi 2 hodiny v hrnci s vodou (plechovka zůstává zavřená), necháme v hrnci přes noc.

Stavíme dort:
Jednotlivé pláty upečeného těsta klademe na sebe, přičemž každý namažeme připraveným krémem. Na závěr vezmeme ořezané okraje a v ruce je pomeleme. Poté je nasypeme na vrchní krémem pomazaný medový plátek.

Na medovníku je výborné právě to, že se nejí ihned po upečení. Potřebuje se minimálně den odležet. Nemusí to být asi chladné místo, stačí, když jej přikryjete utěrkou, aby neokoral.

Pozor: z daného množství těsta upečeme 2 pláty medovníku (2 plechy). Musíme je ale rozválet už na pečícím papíře (podle velikosti plechu), který sesuneme na plech – opatrně. Pokud se těsto lepí, je nutné posypávat hladkou moukou.












Fotky receptu Krémový medovník :

Krémový medovník
Krémový medovník
Krémový medovník
Fotky vložil: ivanao,hanina51 
Hodnocení receptu Krémový medovník
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Hromada zlaťáků