Použité suroviny receptu Krémový piškotový koláč s rumem:
těsto
| 250 g polohr. mouky
| 250 g cukru
| 4 lžíce horké vody
| 1 lžíce rumu
| 4 vejce
| 4 lžíce oleje
| 1 prdop
| krém
| 100 g ořechů
| 150 g másla
| 120 g cukru moučka
| 2 lžíce polohr. mouky
| 1 vanilk. cukr
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Krémový piškotový koláč s rumem:
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou a olejem dohusta. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do dortové formy vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Korpus necháme vychladnout nejlépe do druhého dne.
Druhý den mléko svaříme s moukou a vanilkovým cukrem. Kaši necháme vychladnout. Vlažnou kaši zašleháme do másla umíchaného s cukrem a žloutkem. Nakonec vmícháme ořechy.
Korpus rozkrojíme, pokapeme rumem a potřeme krémem.
Fotky receptu Krémový piškotový koláč s rumem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!