Použité suroviny receptu Křenová smetanová omáčka s mandlemi:
30 g nastrouhaného křenu
| 30 g mandlí
| 500 ml mléka
| 500 ml sladké smetany
| 60 g polohrubé mouky
| 1 lžička cukru
| sůl
| voda na spaření mandlí
Postup přípravy receptu Křenová smetanová omáčka s mandlemi:
Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme a velmi jemně nasekáme. Mouku rozkvedláme se smetanou. Mléko v hrnci osolíme a přivedeme k varu, vmícháme mouku se smetanou a na mírném ohni za stálého míchání krátce povaříme. Omáčku odstavíme, přidáme do ní nastrouhaný křen a nasekané mandle, osladíme a dochutíme solí. Omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu i k rybám.
Fotky receptu Křenová smetanová omáčka s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!