Použité suroviny receptu Křenové rybí filety v aspiku:
1 bal. želatiny čiré v prášku
| 400 g filetů pangasius
| 2 lžičky strouhaného křenu
| 4 lžíce majonézy lihgt
| 100 g šunky kuřecí
| na ozdobu
| petrželka
| hrášku
| kapie
| okurka
| 2 bobkové listy
| 2 špetky tymiánu
| 1 dl bílého vína
| 1 lžička vinného octa
| 1 l vody
| 6 nových koření
| sůl
| pepř
| banketky
Postup přípravy receptu Křenové rybí filety v aspiku:
Rybí filety omyjeme, osušíme a osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na kousky o hraně asi 3x3 cm. Křen očistíme, nastrouháme a vmícháme do majonézy. Podle chuti osolíme a opepříme. Sterilovanou zeleninu necháme okapat a drobně nakrájíme pro zdobení.
Připravíme si nálev. Do osolené vody přidáme ocet, víno a ostatní koření. Vše přivedeme k varu a asi po 10 minutách do vroucího nálevu vložíme kousky filetů. Oheň stáhneme na minimum a rybu velmi pomalu vaříme asi 8 minut. Potom nádobu odstavíme a necháme vychladnout. Studenou rybu vyjmeme a vývar přecedíme.
Podle postupu uvedeném na obalu si z vychladlého nálevu připravíme čirou želatinu.
Uvařené kousky filetů potřeme křenovou majonézou a ovineme plátkem šunky. Urovnáme do servírovacích mističek, ozdobíme sterilovanou zeleninou a petrželkou. Přelijeme vychladlou želatinou a necháme v ledničce ztuhnout.
Křenové rybí filety v aspiku podáváme s banketkami.
Fotky receptu Křenové rybí filety v aspiku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!