Postup přípravy receptu Křepelky s mandlovou nádivkou:
Všechny důkladně očištěné křepelky opláchneme i zevnitř, necháme odkapat a břišní dutinu pečlivě vytřeme solí. Starší rohlíky (bez špiček) nakrájíme na malé kostičky a navlhčíme polovinou piva.
Mandle spaříme ve vroucí vodě a ihned oloupeme. Část nakrájíme na nudličky, zbytek na menší kousky. Nudličky mandlí vetkneme do prsíček, zbytek dáme do nádivky. Polovinu másla rozpustíme a přidáme do něj asi půl lžičky zázvoru, přidáme k pokrájeným rohlíkům,vše spojíme našlehanými vajíčky a opatrně nadijeme do připravených křepelek. Nožičky svážeme opatrně nití, křepelky navrchu trochu osolíme a dáme péci při teplotě přibližně 200°C společně s malými cibulkami a kousky očištěné mrkve - karotky. Zbytek nádivky zabalíme do alobalu a vložíme do pekáče společně s křepelkami. Potom přidáme zbytek másla a podléváme zbylým pivem a podle potřeby vodou. Pečeme celkem asi 35 minut. Křepelčí vajíčka uvaříme (velmi krátce - jen 80 sekund). Upečené křepelky zbavíme nití, rozpůlíme a podáváme podlité šťávou z výpeku, ozdobené cibulkami, mrkví, křepelčími vajíčky a zelenou petrželkou. Příloha: zapečené brambory, pečivo.