Použité suroviny receptu Krevetová polévka s kokosovým mlékem:
1 žlutá paprika
| 2 velká rajčata
| 1 svazek jarní cibulky
| 25 g zázvoru
| 2 chili papričky
| 2 lžíce oleje
| 250 ml kokosového mléka
| 600 ml zeleninového vývaru
| 4 lžíce světlé sojové omáčky
| šťáva z jedné limetky
| čerstvý koriandr na ozdobení
| 200 g koktejlových krevetek
Postup přípravy receptu Krevetová polévka s kokosovým mlékem:
Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata křížem nařízname, ponoříme asi na 2 minuty do vařící vody, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Oloupaný zázvor, chilli papričky bez semínek nasekáme nadrobno. Krevetky lehce osmahneme na oleji, přidáme všechnu připravenou zeleninu a společně krátce orestujeme. Pak směs zalijeme kokosovým mlékem a vývarem a necháme povařit. Nakonec polévku dochutíme sojovou omáčkou a šťávou z limetky. Při podávání do polévky lístky čerstvého koriandru.
Fotky receptu Krevetová polévka s kokosovým mlékem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!