Použité suroviny receptu Krevety na jehle s pomerančem:
400 g loupaných krevet
| 1 pomeranč
| marináda pomerančová šťáva
| 3 str. česneku
| 250 ml zakys. smetany
| sůl s bílý pepř
| petrželka
| olej
| máslo
Postup přípravy receptu Krevety na jehle s pomerančem:
Pomeranč rozkrojíme. Z jedné půlky nakrájíme kolečka, která rozkrojíme na dílky a odložíme stranou. Z druhé poloviny vymačkáme šťávu.
Česnek prolisujeme a vmícháme spolu s pomerančovou šťávou do zakysané smetany. Podle potřeby osolíme a opepříme.
Předvařené krevety necháme okapat a vložíme alespoň na 3 hodiny do marinády.
Krevety napícháváme střídavě s pomerančovými dílky na jehly. Začínáme 2 krevetami, potom napíchneme dílek pomeranče a končíme krevetami.
Špízy opečeme ze všech stran na oleji s rozpuštěným máslem. Hotové špízy vyjmeme, uchováme na teple. Do výpeku vmícháme usekanou petrželku a krátce prohřejeme.
Fotky receptu Krevety na jehle s pomerančem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!