Postup přípravy receptu Krevety s ananasem:
Na troše oleje osmahneme na kostičky nakrájený pórek, jen velmi krátce, jen co zavoní. Téměř okamžitě přidáme na kostičky nakrájenou papriku, rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Zmírníme teplotu, vložíme kostičky ananasu, cukr, ocet, víno a přivedeme k varu. Zahustíme máčeným škrobem a dochutíme sójovou omáčkou, nadrobno nasekanou chilli papričkou a omáčku uchováváme v teple.
Krevety obalujeme v těstíčku, které vyrobíme z hodně našlehaných bílků (šleháme vidličkou, ne šlehačem, nechceme tuhý sníh), do kterých posléze zašleháme špetku soli a škrob. Těsně před obalováním přidáme ledovou vodku. (Těstíčko by se mělo připravovat z ingrediencí, které jsou hodně studené, mělo by být hodně vychlazené. Nenasákne potom tolik olejem a olej díky vodce také tolik neprská.)
Obalené krevety osmahneme v oleji dozlatova, necháme okapat a vložíme do nahřáté mísy s omáčkou. Lehoulince promícháme, zakápneme pár kapkami oleje a můžeme podávat.
Pozn. č. 1: S cukrem radím zacházet opatrně, na trhu jsou mnohé druhy protlaků, jen málokteré však nedoslazované, stejně tak jsou různá kořeněná čínská vína - od suchých až po sladké. Podle toho volte množství cukru, je docela možné, že nebude potřeba vůbec a sladká šťáva z ananasu postačí.
Pozn. č. 2: Pálivost pokrmu je také čistě individuální, já osobně u sladkokyselých jídel dávám přednost vyšší pálivosti, ale s chilli papričkami raději opatrně, dle odolnosti jedinců, pro které jídlo připravujete :-)