3 kg krocan
| 4 lžíce olej
| nádivka:
| 500 g mleté vepřové maso
| 50 g mleté pistácie
| 125 ml smetana ke šlehání
| 125 ml mléko
| 250 g bílý chléb bez kůrky
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle chuti: muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Krocan s pistáciemi:
Krocana očistíme, omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ho osolíme a okořeníme.
Chléb zalijeme mlékem a smetanou. Srdce a játra z krocana drobně pokrájíme a vmícháme do mletého masa spolu s vymačkaným chlebem. Směs dochutíme muškátovým oříškem a solí. Nakonec vmícháme mleté pistácie.
Touto nádivkou krocana naplníme, zašijeme, celého potřeme olejem, dáme na pekáč a pečeme asi 2,5 hodiny dozlatohněda. Během pečení jej často podléváme vypečenou šťávou.
Krocana s pistáciemi servírujeme například s knedlíkem.
Fotky receptu Krocan s pistáciemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!