Použité suroviny receptu Křupavé brambory s jablky:
2 lžíce dijonské hořčice
| 8 velkých rozčtvrcených brambor
| 100 ml olivového oleje
| 2 jablka, zbavená jadřinců a každé nakrájené na 6 dílků
Postup přípravy receptu Křupavé brambory s jablky:
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Zamíchejte do ní 2 lžíce dijonské hořčice, přisypte 8 velkých rozčtvrcených brambor a sedm minut je povařte. Pak je slijte a přímo v hrnci zakapejte 100ml olivového oleje. Bramborami zamíchejte, aby se v oleji obalily ze všech stran, a odkryté je nechte vychladnout. Půl hodiny předtím, než se dopeče vepřové, vložte brambory pod mřížku do pekáče. Po dvaceti minutách k nim přidejte 2 jablka (zbavená jádřinců a každé nakrájené na 6 dílků). Zatímco vepřové odpočívá na prkénku, vraťte brambory s jablky do trouby na dalších dvacet minut; během pečení je jednou obraťte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Fotky receptu Křupavé brambory s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!