Použité suroviny receptu Křupavé kmínové sušenky k sýrům:
2 hrnky polohrubé mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 60 g másla
| 1 lžíce kmínu
| 2 lžičky posekaných lístků z kmínové rostliny (nemusí být)
| 2 lžíce nastrouhaného sýra Parmesan
| asi 1/2 hrnku vody
Postup přípravy receptu Křupavé kmínové sušenky k sýrům:
Přesít mouku do mísy a vemnout do ni máslo. Zamíchat dovnitř kmín a sýr. Udělat důlek a nalít dovnitř dostatečně vody, aby zamícháním vzniklo tuhé těsto.
Vyklopit těsto na trochu pomoučený vál a hníst jej do hladka. Vyválet těsto na 2 mm.
Propíchat těsto vidličkou a vykrajovat z něj tvary malou formičkou na cukroví. Poskládat sušenky na pomaštěné plechy a upéct je v předem vyhřáté troubě na 165-180 °C po 12 min, nebo až jsou světle zlatové. Sušenky nechat vychladit na mřížce.
Fotky receptu Křupavé kmínové sušenky k sýrům:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!