Postup přípravy receptu Pikantní stébla z lístkového těsta:
Předehřejeme troubu ba 230°C. Vyložíme dva plechy pečícím papírem. V misce smícáme sýr s pepřem. V jiné misce sezamová semínka, mák a sůl. Položíme lístkové těsto na vál a rozkrojíme jej po délce, nebo na pruhy 14cm široké. Potřeme vejcem a posypeme jeden pruh sýrovou směsí a druhý semínkovou směsí. Obojí válečkem trochu přitlačíme k těstu. Pomocí rádla, nebo ostrého nože, nakrájíme pruhy napříč na 1cm - 1 1/4cm. (používám pravítko). Proužky jeden po druhém nakroutiíme na spirálky a poskládáme je na plechy, asi 2.5cm od sebe. Pomocí palců, přitlačíme konce spirálek k plechu. Položíme do mrazáku na 20min., až je těsto pevné. Položíme plechy do středu trouby a péčeme je 10-15min. do zlatova. Necháme vystydnout a uschováme je ve vzduchotěsné nádobě / plechovce.