1 lžička soli
| 1/2 kostky droždí
| 1/2 lžičky cukru krupice
| 100 g sušených hub
| 4 str. česneku
| 2 vejce
| pálivá paprika
| 400 g hrubé mouky
| 70 g sádla
| kmín drcený
| strouhanka
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Kynutá hříbková buchta:
Sušené hříbky namočíme asi na hodinu do vlažné vody a pak je slijeme.
Droždí, cukr a lžíci mouky rozmícháme ve vlažném mléce a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s kořením, jemně nasekanou petrželkou, solí a hříbky nakrájenými na nudličky. Přidáme vejce, rozpuštěné sádlo, jemně nasekaný česnek i vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté utěrkou v teple 30 minut kynout.
Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečeme hříbkovou buchtu na 200 °C dozlatova.
Kynutá hříbková buchta je výborná teplá i studená. Můžeme ji obložit nakládanými houbami i čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Kynutá hříbková buchta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!