Použité suroviny receptu Křupavé kokosové filé s pikantní omáčkou :
200 g mouky
| 1/4 litru světlého piva
| olej na hluboké smažení
| Omáčka:
| 150 ml kyselé smetany
| 60 g nadívaných oliv (ančovičkama, nebo kapií), posekané
| 1 ks citron (na ozdobu k příloze)
| 2 lžícfe na hrubo pomletého neslazeného kokosu
| 1 kg rybího filé z bílé ryby, nakrájené na jednosoustové kousky
| 150 g majonezy
| 2 lžíce rajčatové pasty
Postup přípravy receptu Křupavé kokosové filé s pikantní omáčkou :
Mouku promíchat pomocí metly v misce, postupně přidávat pivo a míchat na hladkou omáčku (může se rozmixovat). Zamíchat dovnitř kokos. Obalit kousky filé v mouce navíc, oklepat její přebytek. Namáčet kousky filé do těstíčka a smažit je po částech v horkém oleji do zlatova. Osušit je na ubrousku.
Podávat v novinách s hranolky, citronem a omáčkou v misce, pro kterou jsme smíchali včechny ingredience dohromady. Příloha jsou brambory a nebo hranolky.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Křupavé kokosové filé s pikantní omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!