asi 1 kg kuřete
| sůl
| pepř
| 1 svazeček máty
| 100 g tučného tvarohového sýra
| 1 stroužek česneku
| 1 lžíce másla
| 250 ml bílého vína
| 250 ml slepičího vývaru (z kostky)
| 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Křupavé kuře na mátě :
Troubu předehřejeme na 200°C. Vykuchané kuře omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenčí ho osolíme a opepříme. Polovinu omyté máty nahrubo nasekáme. Oloupaný česnek rozetřeme a smícháme s tvarohovým sýrem, mátou, solí a pepřem. Rukou opatrně uvolníme kůži kuřete a mezeru vyplníme sýrovým krémem. Zbylou mátu rovněž zasuneme pod kůži. Potom přemístíme kuře na pekáč a v troubě pečeme asi 15 minut. Pak kuře potřeme rozpuštěným máslem a teplotu v troubě snížíme na 175°C. Zalijeme je vínem, vývarem a pečeme dalších asi 40 minut. Vzniklou šťávu zahustíme dvěma lžícemi hladké mouky.
Fotky receptu Křupavé kuře na mátě :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!